Gratis cursus beleggen voor beginners (beleggingscursus)

De meeste Nederlanders beleggen niet. Zij zetten hun geld op een spaarrekening, waar het door inflatie steeds minder waard wordt. Als je deze pagina leest, dan betekent dat waarschijnlijk dat jij niet tot deze groep wilt behoren. Want beleggen biedt de mogelijkheid om je vermogen te laten groeien. Afhankelijk van hoeveel risico je wilt nemen kun je je geld relatief veilig passief beleggen; of kun je actief beleggen, waarbij grotere winsten mogelijk zijn maar je ook kans loopt op grotere verliezen.

Beleggen is de laatste jaren veel toegankelijker geworden voor kleine vermogens. Met een paarhonderd euro kun je zonder problemen beginnen met beleggen. Je moet er wel wat tijd en moeite in steken, maar iedereen kan leren beleggen. En het klopt dat je met beleggen altijd risico loopt, maar de slimme belegger weet hoe hij dit risico kan beperken.

Leren beleggen met de beste Nederlandse beleggingscursus

Om je op pad te helpen een succesvolle belegger te worden hebben we deze cursus beleggen voor beginners gemaakt. Deze cursus van BelegWijs.nl is de meest uitgebreide gratis beleggingscursus in de Nederlandse taal. In de cursus leer je onder andere:

  • De beginselen van het beleggen op de beurs.
  • Het verschil tussen passief en actief beleggen.
  • Hoe je kunt beleggen in aandelen, opties, en andere activa.
  • Het begrijpen van koersgrafieken en technische analyse.
  • Hoe je kunt beleggen bij stijgende en dalende koersen.
  • De beste beleggingstips voor beginners.

De cursus bestaat uit 12 lessen met elk een eigen thema. Een compleet overzicht van de lessen in de beleggingscursus vind je hieronder. Als je net begint met beleggen, dan raden we je aan om te beginnen bij les 1 en de hele cursus door te nemen. Heb je al meer ervaring, dan kun je ook direct naar de les bladeren die je het meest interesseert. Maar ook voor ervaren beleggers zitten er diverse nuttige tips in elke les.

Tijdens de cursus maken we gebruik van het gratis demo platform van Plus500* om idee├źn uit te leggen en koersgrafieken te analyseren. Je leert het meest van de cursus als je zelf actief meedoet met de praktijkvoorbeelden. Met deze link maak je binnen drie minuten kosteloos een demo account aan bij Plus500 en kun je het platform gratis gebruiken om te oefenen*. Je krijgt daarbij gratis virtueel geld om mee te oefenen en loopt geen risico met je eigen geld.

*Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 80 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Inhoudsopgave

 Cursus les 1: Wat is beleggen?

Wat is beleggen?

   
 Cursus les 2: Rendement op beleggen

Geld verdienen met beleggen en rendement

   
 Cursus les 3: Zelf handelen op de beurs

Zelf beleggen in de praktijk

   
 Cursus les 4: Beleggen op marge en de hefboom

Actief beleggen en de hefboom

   
 Cursus les 5: Koersgrafieken van de beurs

Koersgrafieken gebruiken

   
 Cursus les 6: Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen

   
 Cursus les 7: Zelf aandelen kopen

Zelf aandelen kopen

   
 Cursus les 8: Long en short gaan op de beurs

Beleggen bij stijgende en bij dalende koersen

   

Les 9 volgt binnenkort... houd deze pagina in de gaten!