Gratis cursus beleggen voor beginners (beleggingscursus)

Beleggen is leuk, spannend, en als je het goed doet winstgevend. Toch beleggen veel Nederlanders niet. Sommige mensen denken dat je alleen kunt beleggen als je heel rijk bent. Anderen denken dat beleggen heel moeilijk is en je daar jaren voor moet studeren. Ook denken veel mensen dat het risico te hoog is. Niets is minder waar.

Beleggen is de laatste jaren veel toegankelijker geworden voor kleine vermogens. Met een paarhonderd euro kun je zonder problemen beginnen met beleggen. Je moet er wel wat tijd en moeite in steken, maar leren beleggen is een stuk eenvoudiger dan de meeste mensen denken. En het klopt dat je met beleggen altijd risico loopt, maar de slimme belegger weet hoe hij dit risico kan beperken.

Leren beleggen met de beste Nederlandse beleggingscursus

Om je op pad te helpen een succesvolle belegger te worden hebben we deze cursus beleggen voor beginners gemaakt. Deze cursus van BelegWijs.nl is de meest uitgebreide gratis beleggingscursus in de Nederlandse taal. In de cursus leer je onder andere:

  • De beginselen van het beleggen op de beurs.
  • Het verschil tussen passief en actief beleggen.
  • Hoe je kunt beleggen in aandelen, opties, en andere activa.
  • Het begrijpen van koersgrafieken en technische analyse.
  • Hoe je kunt beleggen bij stijgende en dalende koersen.
  • De beste beleggingstips voor beginners.

De cursus bestaat uit 12 lessen met elk een eigen thema. Een compleet overzicht van de lessen in de beleggingscursus vind je hieronder. Als je net begint met beleggen, dan raden we je aan om te beginnen bij les 1 en de hele cursus door te nemen. Heb je al meer ervaring, dan kun je ook direct naar de les bladeren die je het meest interesseert. Maar ook voor ervaren beleggers zitten er diverse nuttige tips in elke les.

Tijdens de cursus maken we gebruik van het gratis demo platform van Plus500 om idee├źn uit te leggen en koersgrafieken te analyseren. Je leert het meest van de cursus als je zelf actief meedoet met de praktijkvoorbeelden. Met deze link maak je binnen drie minuten kosteloos een demo account aan bij Plus500 en kun je het platform gratis gebruiken om te oefenen. Je krijgt daarbij gratis virtueel geld om mee te oefenen en loopt geen risico met je eigen geld.

Inhoudsopgave

 Cursus les 1: Wat is beleggen?

Wat is beleggen?

   
 Cursus les 2: Rendement op beleggen

Geld verdienen met beleggen en rendement

   
 Cursus les 3: Zelf handelen op de beurs

Zelf beleggen in de praktijk

   
 Cursus les 4: Beleggen op marge en de hefboom

Actief beleggen en de hefboom

   
 Cursus les 5: Koersgrafieken van de beurs

Koersgrafieken gebruiken

   
 Cursus les 6: Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen

   
 Cursus les 7: Zelf aandelen kopen

Zelf aandelen kopen

   

Les 8 volgt binnenkort... houd deze pagina in de gaten!